• 24.7°C
  Partly Cloudy

 • Riječ gradonačelnika


  Beli Manastir je grad sa desetak tisuća stanovnika, jedini u Baranji koja je dio Osječko-baranjske županije na krajnjem sjeveroistoku Hrvatske.
  Cijela Baranja je 1997. vraćena mirnom reintegracijom u ustavnopravni poredak Republike Hrvatske. Od tada do danas, bez nacionalnih napetosti, s vrlo niskim postotkom kriminaliteta grad postaje atraktivan za plasman kapitala domaćih i stranih ulagača te ugodno mjesto za život.
  Posljednjih nekoliko godina grad Beli Manastir brzom dinamikom izgradnje komunalne infrastrukture, ustrojem poslovnih zona i različitim pogodnostima za buduće investitore ponovno postaje gospodarsko središte cijele Baranje. Postupno smanjenje nezaposlenosti, blizina granice sa Republikom Mađarskom kao članicom EU, te skori prolazak prometnog koridora 5C neposredno uz poslovnu zonu našeg grada garantira daljnji dinamični razvoj samog grada i brz razvitak cijele Baranje.
  Za takav napredak grada najzaslužniji su ljudi koji trenutno žive iu njemu i budući investitori koji svoju poslovnu budućnost namjeravanju vezati za ovo područje.
  Sve Vas koji ste posjetili našu web stranicu pozivam Vas da redovito pratite zbivanja u našem gradu te da svojim primjedbama i idejama pomognete kako bismo omogućili kvalitetan razvitak grada Belog Manastira što je bitan preduvjet za sretan život nas i naše djece.

  Gradonačelnik Grada
  Tomislav Rob