Službene stranice Grada Belog Manastira


Detalji događaja

  • Date:

Grad Beli Manastir, Baranjska razvojna agencija Grada Belog Manastira, Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Osijek i Informacijski centar Europe Direct Osijek  koji djeluje pri Regionalnoj razvojnoj agenciji Slavonije i Baranje, organiziraju 17. studenog 2017. od 11 do 16 sati u konferencijskoj dvorani Etnološkog centra baranjske baštine, Kralja Tomislava 70 u Belom Manastiru 3. EU info dan s temom „Dosadašnja iskustva i buduće prilike iz EU fondova“.

– EU info dan je jedan dan u godina kada važne državne institucije dolaze u naš Grad i poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima, udrugama i građanima omogućuju da informacije o rokovima raspisivanja novih natječaja iz EU fondova saznaju prije ostatka Hrvatske., kazao je o događanju gradonačelnik Grada Belog Manastira Tomislav Rob.

Ovaj vrijedni događaj organiziran je treći put za redom u Belom Manastiru, a novost ove godine je što je u obliku panel rasprave.

– Želja nam je bila maksimalno iskoristiti vrijeme koje nam naši panelisti stavljaju na raspolaganje kako bi ih sudionici mogli pitati pitanja, ali im i pojasniti s kojim problemima u provedbi EU projekata se susreću na terenu., rekla je Milica Milosavljević, ravnateljica Baranjske razvojne agencije Grada Belog Manastira.

Upravo najavljeni panelisti govore o važnosti događaja. Voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj g. Branko Baričević potvrdio je dolazak. Pomoćnik ministrice g. Dragan Jelić iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije predstaviti će dosadašnje natječaje iz ESI fondova namijenjene jedinicama lokalne i regionalne samouprave i najaviti nove, dok će g. Neven Kos iz pozicije načelnika Sektora za EU programe u poduzetništvu u Upravi za programe i projekte EU pri Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta govoriti o dosadašnjim i planiranim natječajima za sektor poduzetništva. Član uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije g. Mario Turalija predstaviti će ESIF Zajmove, ESIF Jamstva i jamstveni program „Poljoprivrednici“, a što je na raspolaganju iz Europskog socijalnog fonda za zapošljavanje, prekvalifikacije, ranjive skupine i rad civilnog sektora predstaviti će gđa. Ana Buljan, načelnica Sektora za pripremu i provedbu projekata Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i gđa. Ivana Šuman, voditeljica Službe za informiranje i tehničku pomoć pri Ministarstvu rada i mirovinskog sustava. Dosadašnje i buduće natječaje prekograničnog programa Hrvatska-Srbija predstaviti će v.d. ravnatelja Agencije za regionalni razvoj gđa. Stella Arneri i v.d. voditelja Službe Zajedničkog tehničkog tajništva Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija, g. Davor Skočibušić.

– Upravo je i svrha Informacijskog centara Europe Direct Osijek i Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje omogućiti dostupnost informacija o financiranju razvoja iz EU fondova. Pravodobna informacija je ključ uspjeha!, dodao je za kraj Stjepan Ribić, predsjednik Uprave RRA SiB.

Poslije panel rasprave događaj se nastavlja kroz dvije tematske rasprave – „Razvoj poduzetništva temeljen na razvoju IKT-a“ i „Poljoprivreda i ruralni razvoj“.

Prijave za 3. EU info dan su otvorene do 16. studenog 2017.g. kroz Internetski prijavni obrazac.

Bara 2016

Bara 1 2016