Proračun

Naš najvažniji financijski dokument je Proračun Grada Belog Manastira. Proračun donosi Gradsko vijeće, na prijedlog gradonačelnika.

U želji da se svakom građaninu približi ovaj financijski dokument Upravni odjel za gospodarstvo, pračun, financije I društvene djelatnosti svake godine priprema i izrađuje Vodič za građane kroz proračun.

Vodič za građane odgovara na sva ključna pitanja: što je proračun, koji su prihodi a koji rashodi, na što se izdavajaju sredstva iz proračuna poput održavanja komunalne infrastrukture, izgradnje komunalne infrastrukture, drugi važni gospodarski projekti namijenjeni poboljšanu životnih uvjeta u Gradu, poticanje razvoja poduzetništva, potpore za poljoprivrednike i OPG-ove, kao i društvene, športske i kulturne aktivnosti na području Grada. Svakako treba izdvojiti sredstva koja Grad izdvaja za potrebe demografskih mjera kao što su : stipendiranje studenata i učenika srednjih škola, subvencije za kupnju nekretnina, jednokratna novčana pomoć u iznosu od 4.000,00 kuna povodom rođenja djeteta i druge.

Ukoliko želite saznati više o gradskom proračunu, isti možete pročitati ovdje.

U nastavku objavljujemo godišnje financijske izvještaje za Grad Beli Manastir kao i za naše proračunske korisnike: Dječji vrtić Cvrčak i Centar za kulturu Grada Belog Manastira.

Financijski dokumenti

Skip to content