Službene stranice Grada Belog Manastira

Građani skladište u vojarni pretvorili u sklonište za pse iz poplavljenih područja
Na zamolbu Udruge Devet života iz Osijeka Grad Beli Manastir ishodio je dozvolu za smještaj pasa iz poplavaljenih područja u vojarni u Belom Manastiru. Ove subote 24. svibnja 2014.g. građani su volontirali i skladišni prostor u vojarni prenamijenili u prostor za pse. Recikliranjem paleta, drveta i željeza izrađeno je 17 bokseva, a u svaki stane i po četiri psa. Svima su iz doniranih deka, popluna, plahti i ručnika izrađeni improvizirani kreveti, a donacijama su im osigurane hrana i posude za hranu i vodu. U subotu je u vojarni bilo 15 pasa, od kojih je 14 i okupano, dok je tornjakinja zbog lošeg zdravstvenog stanja prevežena u Zagreb. Okupljeni građani sredili su i okolni prostor vojarne, a u pomoć im je priskočila i tvrtka Slonja d.o.o. koja je volontirala u košnji travnatih površina. Vatrogasci iz Belog Manastira i Branjin Vrha dostavili su psima vodu, dok je Knjižnica alata sve volontere opskrbila potrebnim alatima. Pomagali su susjedi oko vojarne, članovi udruge BURP, djeca koji svake subote šetaju napuštene pse u Skloništu u Belom Manastiru, volonteri iz Osijeka i Šaga te još puno građana dobre volje. Za zdravstveno stanje pasa brinuli su se veterinari iz Veterinarske stanice Beli Manastir, a sve je koordinirao Miroslav Prebeg, dr. med. vet. Među volonterima je bio i dogradonačelnik Grada Belog Manastira Zoran Kranjčec koji se pobrinuo da svi butu siti i poslao svim volonterima pizze.
Svi zainteresirani pse mogu obići u dogovoru s koordinatorom Miroslavom Prebegom (mob: 091 153 9847) ili mogu kontaktirati Udrugu 9 života Osijek, te Sklonište za životinje Veterinarske stanice Beli Manastir.
Mole se svi koji imaju dobru volju, vremena i nadasve ljubavi da dođu pomagati jer uvijek ima nešto za raditi, pa makar samo sjediti i maziti one divne pse koji su pravi mali borci. U vojarnu se može doći u 9 sati i u, 17 sati svaki dan.
Više fotografija možete pogledati na Facebook stranicama: Veterinarske stanice Beli Manastir i Udruge devet života

vojarna web