Službene stranice Grada Belog Manastira

Beli Manastir je središte područja Baranje koje je područje od posebne državne skrbi. Prema podacima popisa stanovništva iz 2001. godine, na području Baranje živi 42.633 stanovnika i obuhvaća 8 općina i grad Beli Manastir. Jedina narodna knjižnica na cijelom tom prostoru je Gradska knjižnica Beli Manastir.

Gradska knjižnica Beli Manastir ima status i Središnje knjižnice Mađara u Republici Hrvatskoj.

Djelatnosti

S obzirom da nam je, kao narodnoj knjižnici, jedna od osnovnih zadaća poticanje na čitanje, svake godine svim učenicima prvih razreda osnovnih i srednjih škola s područja grada Belog Manastira darujemo jednogodišnje članstvo u našoj Knjižnici. Na određene datume, ovisno o internom dogovoru djelatnika knjižnice (Dan pismenosti, Dan dječje knjige, Dan žena i sl.), knjižnica jednom godišnje organizira besplatno učlanjenje novih članova pripadajuće skupine korisnika, tako da nam je broj korisnika konstantno u porastu. Sukladno tome, nabavlja se i knjižna građa kako bismo u što većoj mjeri zadovoljili afinitete svojih korisnika.

Temeljni zadatak Gradske knjižnice Beli Manastir je posredovanje informacija u skladu s obrazovnim, opće informacijskim, kulturnim i rekreacijskim potrebama korisnika.

Obrazovanje – poduprijeti i osigurati izvore za samostalni razvoj pojedinca i/ili grupe na svim stupnjevima obrazovanja smanjujući razlike između pojedinca i zabilježenog znanja.

Informacije – brzo osiguravanje pojedincu, odnosno grupi točnu i iscrpnu informaciju o traženom predmetu.

Kultura – biti jedna od osnovnih kulturnih ustanova u zajednici koja promovira opće kulturne vrijednosti svih umjetnosti.

Rekreacija – aktivno djelovati na razvijanje i njegovanje pozitivnog stava prema rekreaciji i provođenju slobodnog vremena

Kontakti

Gradska knjižnica Beli Manastir
    Kralja Tomislava 2
31300 Beli Manastir
Tel: 031/710-250
Fax: 031/710-259

posudba:posudba@gkbm.hr

www.gkbm.hr

     
  Ravnateljica tel: 031/710-254
email: gradska.knjiznica.bm@os.t-com.hr
     
  Voditelj središnje knjižnice Mađara u RH tel: 031/710-251
email: skm@gkbm.hr
     
  Nabava tel: 031/710-251
email: nabava@gkbm.hr
     
  Računovodstvo tel: 031/710-253