Službene stranice Grada Belog Manastira

Grad Beli Manastir pridružuje se kampanji udruge Prijatelji životinja pod nazivom “Obitelj na more, a pas na ulicu?”, kojom se skreće pozornost na problem napuštanja životinja te apelira na njihovo udomljavanje.

Ove godine kampanja se odvija pod geslom „Ljeto prolazi, prijatelji ostaju“, a apelu se priključio Darijo Brzoja, mladi meteorolog i popularni voditelj vremenske prognoze te njegova udomljena kujice Indie.

Ova organizacija podsjeća vlasnike da pse i mačke mogu povesti sa sobom na ljetovanje ili im osigurati privremeni smještaj kod obitelji, prijatelja, nekoga tko će ih pričuvati ili u hotelu za pse. Napominju i kako je zakonski predviđena kazna za napuštanje životinja do 15.000 kuna.
Isto tako, kako se bliže vrućine, apelira se na građane da svojim životinjama ili onima koje lutaju susjedstvima na pristupačnim mjestima ostave posudice s vodom i hranom.

– Educiranje naših sugrađana smatramo ključnim u brizi o našim dlakavim prijateljima i cimerima. Nažalost veliki broj ljudi i dalje ne brine o svojim kućnim ljubimcima, na čemu svi zajedno moramo raditi kako bismo nešto promijenili. Grad Beli Manastir svjestan je ovog velikog problema napuštanja životinja, prvenstveno u našem gradu, te ovim putem apeliramo na građane da ne napuštaju životinje, da odgovornije vode brigu o njima i ako su u mogućnosti udome napuštene životinje iz Skloništa u Belom Manastiru., kazao je zamjenik gradonačelnika Grada Belog Manastira Zoran Kranjčec.

Također, pozivamo sve da posjete Sklonište za napuštene životinje u Belom Manastiru svake subote od 9 do 12 sati i prošetaju napuštne pse koji su na njihovoj brizi. Podsjetimo, u belomanastirskom skloništu trenutno se nalazi oko 50 – tak pasa koji još uvijek čekaju svoje nove vlasnike, stoga se nadamo da će uskoro i oni postati nečiji kućni ljubimci. Nažalost, slučajevi zlostavljanja, maltretiranja i nebrige za životinje u posljednje vrijeme sve su učestaliji pa ova kampanja želi potaknuti vlasnike da se odgovornije ponašaju prema životinjama koje su dio njihove obitelji.

Grad Beli Manastir kampanju će podržati kontinuiranim objavama na web stranici Grada http://www.beli-manastir.hr/ i Facebook profilu Grad Beli Manastir – gradska uprava.

Više o kampanji pročitajte na http://www.prijatelji-zivotinja.hr/ ili https://www.facebook.com/

akcija