• Održane radionice za djecu “Jabuka, kraljica jeseni”

  Danas u prijepodnevnim satima na gradskom Trgu u Belom Manastiru održane su radionice za djecu, u sklopu manifestacije “Jesen u Baranji”. Radionice su posjetili i gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš i njegovi suradnici Marko Bogatić i Zoran Kranjčec.

  Radionica naziva “Jabuka, kraljica jeseni” okupila je oko 400 djece školskog i predškolskog uzrasta. Kroz radionice, koje su održale tete iz vrtiće i učiteljice, djeca su se zabavila, bila kreativna, učila su o jabukama i stekli nova znanja kroz ovu zanimljivu i edukativnu radionicu o ovoj zdravoj voćki. Ali, načinila korak dalje u stjecanju i zadržavanju zdravih prehrambenih navika.

  U sklopu radionica, na inicijativu Savjeta mladih Grada Belog Manastira i udruge Skok, udruge P.G.D.I, Društva naša djeca te dječjeg vrtića “Cvrčak” uz pomoć Foto “Mare” iz Belog Manastira organizirana je humanitarna akcija za 14 – godišnjeg Mislava Šuška oboljelog od cerebralne paralize.

  Vrijedni kreativci su izradili povodom toga razne oblike što životinjskog, što likova iz crtanih filmova. Dobrovoljni prilozi sakupljali su se kroz fotografiranje, a akcija će se nastaviti sutra u sklopu Sajma jabuka na gradskom Trgu s početkom u 10 sati. U sklopu sajma, praviti će se i najduža štrudla od jabuka, koja će se dijeliti građanima, a svatko tko želi moći će dati dobrovoljni prilog koji će ići u dobrotvorne svrhe kao pomoć u liječenju Mislava.

  Organizatori ove hvalevrijedne akcije pozivaju Vas da posjetite zabavni program manifestacije “Jesen u “Baranji”, a usput i učinite humano djelo i pomognete Mislavu u ostvarivanju svojih prvih koraka.

  Mislavu je potrebno oko 40. 000 € za operacije stopala u ožujku, lipnju i rujnu 2015. godine, a ortoze, korzet i cipele koje su neophodne, kako bi se Mislavu omogućilo hodanje trebalo bi izraditi odmah. Za taj pothvat potrebno je oko 8.000 eura.
  jesen fisijada i jabuke

  Kalendar događanja

  • Travanj 2018
   PUSČPSN
   « ožu.   svi. »
          1
   2 3 4 5 6 7 8
   9 10 11 12 13 14 15
   16 17 18 19 20 21 22
   23 24 25 26 27 28 29
   30       

  Turizam

   ministarstvo-turizmahrvatska-turisticka-zajednicaturisticka-zajednica-baranje