Službene stranice Grada Belog Manastira

Glazbena škola Beli manastirGlazbena škola Beli ManastirGlazbena škola Beli ManastirGlazbena škola Beli ManastirGlazbena škola Beli Manastir

Umjetnička škola Beli Manastir iz Belog Manastira je samostalna umjetnička škola.

U sklopu Umjetničke škole Beli Manastir je i područni odjel Kneževi Vinogradi.

U matičnoj školi se podučava jedanaest programa: gitara, klavir, tambure, violina, klarinet, harmonika, truba, saksofon, rog, flauta i suvremeni ples. U područnom odjelu podučava se tri programa: tambure, klavir i violina.

Škola organizira i predškolsko glazbeno i plesno obrazovanje.

Školovanje traje šest godina, osim za plesni odjel koji traje četiri godine.

Škola djeluje u novouređenom prostoru zgrade u ulici Kralja Tomislava 2, koju dijeli s Gradskom knjižnicom i Centrom za kulturu Grada Belog Manastira, u samom centru Belog Manastira. Nastava plesne škole i predškolskog glazbenog i plesnog programa održava se u nastavno-sportskoj dvorani Beli Manastir. Nastava u područnom odjelu Kneževi Vinogradi odvija se u prostorijama Osnovne škole Kneževi Vinogradi, Glavna 44, 31309 Kneževi Vinogradi.

Djelatnosti

U matičnoj školi se provodi osnovno glazbeno obrazovanje na sljedećim instrumentima:
Instrumenti s tipkama (klavir, harmonika); Žičani instrumenti (gitara, tambure, violina); Puhački instrumenti (klarinet, flauta, truba, rog, saksofon)
Svi učenici instrumenata uče solfeggio, a od trećeg razreda su obvezno uključeni u skupno muziciranje koje se sastoji od pjevačkog zbora, tamburaškog orkestra, puhačkog orkestra, komorne iz gitare, tambura i klarineta.

U školi se provodi plesno školovanje na odjelu suvremeni ples
Temeljni predmet struke je suvremeni ples, a ostali predmeti su ritmika i glazba, klasični balet te klavir kao izborni predmet.

Umjetnička škola također provodi i predškolsko glazbeno i plesno obrazovanje.

U područnom odjelu Kneževi Vinogradi provodi se osnovno glazbeno obrazovanje na sljedećim instrumentima: klavir, tambure i violina.

Kontakti

Osnovna glazbena škola
    Ulica Kralja Tomislava 2
31300 Beli Manastir
Telefon: +385 31 701-358
Fax: +385 31 701-139
e-mail: osnovna.glazbena.skola.beli.manastir@os.t-com.hr
www.usbm.hr/skola
     
  Ravnatelj Miloš Grubić, prof.