• Počele 14. Jeseni u Baranji

  Protekloga vikenda počela je tradicijska, gastronomska i zabavna manifestacija „Jesen u Baranji”. Manifestacija je počela, u subotu Međunarodnom likovnom kolonijom, na kojoj se predstavilo 30 tak umjetnika iz Hrvatske i inozemstva.

  U Nedjelju, drugi dan manifestacije, svi posjetitelji su mogli uživati u defileu svatovskih zaprega, konjičkim natjecanjima, održanima u nekoliko kategorija, koja su se održavala na Sajmištu, u organizaciji konjogojske udruge Baranja iz Branjinog Vrha. 5. po redu Smotru svatovskih zaprega je otvorio gradonačelnik Grada Beloga Manastira Ivan Doboš. Smotra je obuhvatila i proglašenje najljepše svatovske zaprege, najljepše jahačice i najljepšeg jahača. Ove godine po prvi je put održana i Baranjska alka, po uzoru na Sinjsku alku, ali na baranjski način.

  Mnogobrojni posjetitelji i gosti imali su prilike uživati u bogatom kulturnom, gastronomskom i zabavnom programu i sadržajima. Manifestacija koja je organizirana s ciljem očuvanja tradicije ovog kraja, održava se već tradicionalno 14. godinu za redom u organizaciji TZ Baranje, Grada Belog Manastira u suradnji s Osječko-baranjskom županijom.

  Manifestacija se nastavlja u petak 26. rujna kada će se održati tradicionalna “Fišijada” na gradskom Tgu Slobode, koja će i ove godine okupiti velik broj natjecatelja u kuhanju ribljeg paprikaša, a sve će biti popraćeno velikom gastro ponudom u šatoru. U nedjelju 27. rujna održati će se veliki sajam na kojemu će se naći mnoštvo domaćih jabuka te proizvoda od jabuka (pekmezi, rakije…). Ne propustite, ova bogata i sadržajna događanja koja se održavaju u našem Gradu….
  ------ 2 color slbar

  Kalendar događanja

  • Travanj 2018
   PUSČPSN
   « ožu.   svi. »
          1
   2 3 4 5 6 7 8
   9 10 11 12 13 14 15
   16 17 18 19 20 21 22
   23 24 25 26 27 28 29
   30       

  Turizam

   ministarstvo-turizmahrvatska-turisticka-zajednicaturisticka-zajednica-baranje