„Ljubav djeci prije svega“ poručili su mališani svih nižih razreda belomanastirske osnovne škole dr. Franjo Tuđman, zajedno s učiteljicama, držeći se za ruke, formirani u veliki krug prijateljstva, na gradskom Trgu slobode, u ponedjeljak 6. listopada na Međunarodni dan djeteta, obilježivši tako početak Dječjeg tjedna. Nakon što su svi zajedno izgovorili slogan dječjeg tjedna, djeca su se izmjenjivala govoreći poruke odraslima, a neke od njih glasile su: slušajte nas, jer mi smo vi u malom izdanju, roditelji dopustite da se igramo s kime se želimo igrati, nemojte se svađati, budite više s djecom i budite dobri prema djeci, roditelji ne tucite svoju djecu, razmišljajte pametnije za našu bolju budućnost!
Riječ je o aktivnosti koju u ovom tjednu organizira Društvo Naša djeca Beli Manastir, pod pokroviteljstvom Saveza društava Naša djeca Hrvatske koje već niz godina u prvom punom tjednu u listopadu provodi niz akcija i aktivnosti za djecu i s djecom, kojima se nastoji skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu

Okupljene mališane, njihove učiteljice, roditelje, djedove i bake te sve nazočne pozdravio je gradonačelnik Ivan Doboš te do samoga kraja zajedno sa svojim suradnicima pratio prigodan program obilježavanja. Za kraj programa sva djeca zaplesala su dječju zumbu pod voditeljskom palicom članice Skok kluba Beli Manastir.
I na kraju možemo reći, djeca su ponosno pokazala svoja mala umjetnička djela nastala na različitim radionicama, a početak obilježavanja dječjeg tjedna je prošao uz pjesmu, ples, igru i slatkiše.