• Pretraži !

  Novosti

  Pri kraju radovi na uređenju nove 3,9 km biciklističke staze

  06.06.2014.

   

  Pri samome su kraju radovi na uređenju nove 3,9 kilometara biciklističke rute oko Grada Belog Manastira. Radovi su započeli, u ožujku ove godine, a preostaje još nekoliko aktivnosti kako bi staza bila u punoj funkciji i na raspolaganju biciklistima. Prva dionica radova, točnije prvi kilometar biciklističke staze završen je krajem svibnja, a radove izvodi tvrtka Gravia d.o.o.
  Riječ je o biciklističkoj stazi koja prolazi terenom između naselja Šumarina, Šećerana do nasipa na Karašici te izlazi na državnu cestu D-7, u naselju Branjin Vrh. Iako, Grad još nije dobio uporabnu dozvolu, stazu svakodnevno koriste stanovnici Šećerane posebice djeca koja se rolaju i voze bicikl. Radovi na dionici između Šećeranskog jezera i naselja Branjin Vrh će započeti u najskorije vrijeme.
  Vrijednost radova iznosi 1.441.491,67 kn, od čega je 15 posto investicije osigurano iz proračunskih sredstava Grada Belog Manastira.
  Podsjetimo, Grad Beli Manastir je jedan od partnera u projektu BICBC – Prekogranična suradnja na unaprjeđenju biciklističke infrastrukture na području Dunava i Drave koji ima za cilj povećanje turističke privlačnosti cijelog područja povezivanjem postojećih ruta Eurovelo 6 i 13. Nositelj projekta je grad Mohač, a partneri uz Beli Manastir su Osječko-baranjska županija, Belišće i Hrvatske vode.
  Osim biciklističke staze, kao sadržaj za bicikliste na samom jezeru, postojeća zgrada stare crpne stanice biti će prenamijenjena u nadzorno – informativni centar s vidikovcem, te sanitarnim čvorom i velikom terasom za sunčanje koja će biti u sklopu turističke ponude jezera i Grada Belog Manastira. Radovi na budućem informativnom centrom su u tijeku, a njihov završetak očekuje se ove jeseni. Izvoditelj radova je osječka Gradnja. Ukupna vrijednost radova u sklopu projekta je 2,3 milijuna kuna, od čega 85 % sufinancira Europska unija.
  Cilj projekta je, da uređenjem obiteljskog izletišta u Šećerani ono postane obiteljsko okupljalište, idealno za odmor, rekreaciju i zabavu, ali isto tako jedna turistička destinacija na koju će rado svraćati i cikloturisti, ali i putnici namjernici koji budu prometovali budućim koridorom Vc.
  Oni koji vole prirodu nesumnjivo će uživati u novoj biciklističkoj stazi koje vodi do našeg prelijepog Šećeranskog jezera, a mi Vas pozivamo na vožnju biciklom na novo uređenom djelu biciklističke staze kroz Šećeranu!

  jezerotekst1 jezero tekst

  Obavijesti i novosti

   Mapa grada