POSLOVNIK

 

PROGRAM RADA 2013

PROGRAM RADA 2012

PROGRAM RADA 2011


   REZULTATI ANKETE
     ŠTO MLADI ŽELE

 

GRAD BELI MANASTIR

 

 

 

 

SAVJET MLADIH GRADA BELOG MANASTIRA

ZADNJA IZMJENA 30.11.2009


 

UVODNA RIJEČ

Poštovani!

Dobro došli na služenu stranicu Savjeta mladih Grada Belog Manastira.

Savjete mladih osnivaju predstavnička tijela jedinica lokalne odnosno područne (regionalne) samouprave, kao svoja savjetodavna tijela, u cilju aktivnog uključivanja mladih u javni život tih jedinica. Zakon o savjetima mladih Sabor je izglasao početkom 2006. godine, u cilju aktivnog uključivanja mladih u javni život. Kandidate za članove Savjeta mladih predlažu udruge mladih i udruge koje se bave mladima, učenička vijeća, studentski zborovi te drugi registrirani oblici organiziranja mladih.

Savjet mladih raspravlja o pitanjima vezanim za mlade, savjetuje Gradsko vijeće o temama vezanim za mlade i skrbi o informiranosti mladih.

Savjet mladih Grada Belog Manastira konstituiran je 22. prosinca 2008. godine i broji devet članova.

Sve Vas koji posjećujete našu stranicu pozivamo na redovito praćenje aktivnosti Savjeta mladih te vas molimo da svojim primjedbama, pohvalama i komentarima potpomognete nas mlade u izradi projekata i provedbi aktivnosti Savjeta mladih Grada Belog Manastira.

Sve dodatne upite možete poslati na mail adresu savjet_mladih@beli-manastir.hr.

Predsjednik Savjeta mladih Grada Belog Manastira

                     Robert Kožić

 

 

 

 


15. 04. 2013.

Dana 15. travnja 2013. godine u vijećnici Gradske uprave u Belom Manastiru u 12,00 sati održana je konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Belog Manastira.

Gradsko vijeće Grada Belog Manastira na 34. sjednici održanoj 28. ožujka 2013. godine donijelo je Rješenje o izboru članova Savjeta mladih Grada Belog Manastira u koji su izabrani:

1.Adriana Bogdan, iz reda školske populacije,

2.Duško Findžanović, iz reda školske populacije,

3.Sara Ilić, iz reda školske populacije,

4.Danijela Benić, iz reda studentske populacije,

5.Robert Kožić, iz reda studentske populacije,

6.Evica Petković, iz reda studentske populacije,

7.Jakob Kajtar, iz reda mladih koji se profesionalno ili volonterski bave stručnim radom od interesa mladih,

8.Jasmina Markan, iz reda mladih koji se profesionalno ili volonterski bave stručnim radom od interesa mladih,

9.Ena Sabolek, iz reda mladih koji se profesionalno ili volonterski bave stručnim radom od interesa mladih.

Na konstituirajućoj sjednici Savjeta mladih Grada Belog Manastira za predsjednika Savjeta mladih izabran je Robert Kožić a za zamjenicu predsjednika Savjeta mladih izabrana je Jasmina Markan.

Mandat Savjeta mladih Grada Belog Manastira je dvije godine.

28. 09. 2011.

Županijski savjet mladih Osječko-baranjske županije, Savjet mladih Grada Belog Manastira i Agencija Simfonija d.o.o. za odnose s javnošću iz Osijeka, organizira projekt pod nazivom Komunikacijski trening za članove mladeži političkih stranaka u Osječko-baranjskoj županiji .

Komunikacijski trening bit će održan u Belom Manastiru, u velikoj vijećnici zgrade P+8, Imre Nagya 2d, a datumi održavanja treninga su od 11. do 14. listopada 2011. godine od 17 do 21 sat.

Dnevno trajanje treninga bilo bi 4 sata, prva dva sata činio bi teorijski dio, dok bi druga dva sata bila praktični dio u kojemu bi sudionici sami radili konkretne komunikacijske vježbe.

U projektu bi se služili najsuvremenijim metodama učenja osnova komunikacijskih vještina i odnosa s javnošću, koje će polaznicima omogućiti stjecanje znanja i kompetencija za aktivnije sudjelovanje u javnom i političkom životu zajednice.

Na kraju treninga Agencija Simfonija d.o.o., Savjet mladih Grada Belog Manastira i Županijski savjet mladih Osječko-baranjske županije izdat će potvrdu o sudjelovanju sudionicima koju budu nazočni na svim dijelovima predviđenim projektom. Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na komunikacijskom treningu popunite prijavnicu i pošaljite ju na e-mail adresu: savjet.mladih.bm@gmail.com ili faxom na 031/710-222 do 07. listopada 2011. godine.

20. 09. 2011.

Savjet mladih Grada Belog Manastira i Savjet mladih Osječko-baranjske županije organizirat će 25. rujna 2011. godine HUMANITARNI KONCERT u Športskoj dvorani Beli Manastir.

Na koncertu će nastupati Prima bend, Instinkt bend, DJ Urban Disidents i Prva liga kao glavni bend i dati svoj doprinos bolesnoj 21-jednogodišnjoj studentici Biljani Smolčić a sve s ciljem kako bi se prikupila novčana sredstva za troškove njezina liječenja. Biljana je studentica iz Čeminca koja je nedavno oboljela od tumora na hipofizi a kako trenutno studira na 2. godini Kulturologije u Osijeku, nije u mogućnosti platiti skupo liječenje.

Savjeti mladih uz nabrojane bendove i DJ-a ovim će koncertom pokušati skupiti što više sredstava kako bi pomogli Biljani da nastavi svoje liječenje a svoj doprinos možete dati i VI ukoliko dođete na koncert i kupite ulaznicu koja će se prodavati po cijeni od 25 kuna. Ulaznice u pretprodaji možete kupiti u Foto Mari, Caffe baru Parthenon i Caffe baru Lymar. Uz dobar provod koji počinje u 19 h, podržite i vi našu Biljanu!

Vidimo se 25. rujna u Športskoj dvorani Beli Manastir!

14. 03. 2011.

Dana 14. ožujka 2011. godine u 12,00 sati u Gradskoj vijećnici održana je konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Belog Manastira.

Gradsko vijeće Grada Belog Manastira je na 18. sjednici održanoj 24. veljače 2011. godine donijelo Rješenje o izboru članova Savjeta mladih Grada Belog Manastira u koji su izabrani:

1. Maja Tomšić iz Belog Manastira, Planinska 4,
iz reda školske populacije,

2. Pavo Jelić iz Belog Manastira, Branka Gavelle 16,
iz reda školske populacije,

3. Rasko Lujić iz Belog Manastira, Domovinske zahvalnosti 13,
iz reda školske populacije,

4. Ivana Blagus iz Branjin Vrh, S.S.Kranjčevića 29,
iz reda studentske populacije,

5. Miloš Vojtek iz Belog Manastira, Josipa Pančića 99,
iz reda studentske populacije,

6. Robert Kožić iz Belog Manastira, Julija Klovića 3a,
iz reda studentske populacije,

7. Ana Rebrina iz Belog Manastira, Kralja Petra Svačića 34,
iz reda mladih koji se profesionalno ili volonterski bave stručnim radom od interesa mladih,

8. Željana Laketa iz Belog Manastira, Ruđera Boškovića 22,
iz reda mladih koji se profesionalno ili volonterski bave stručnim radom od interesa mladih,

9. Sara Fabijan iz Belog Manastira, Kralja Petra Svačića 82,
iz reda mladih koji se profesionalno ili volonterski bave stručnim radom od interesa mladih.

Mandat Savjeta mladih Grada Belog Manastira je dvije godine. Za predsjednicu Savjeta mladih Grada Belog Manastira na konstituirajućoj sjednici izabrana je Maja Tomšić, a za zamjenicu predsjednice Savjeta mladih izabrana je Ivana Blagus.

20.12.2010.

JAVNI POZIV

A IZBOR ČLANOVA SAVJETA MLADIH GRADA BELOG MANASTIRA

Gradsko vijeće Grada Belog Manastira uputilo je Javni poziv za predlaganje kandidata za članove Savjeta mladih Grada Belog Manastira. U Savjet mladih Grada Belog Manastira bira se 9 članova i to 3 iz reda srednjoškolske populacije, 3 iz reda studentske populacije i 3 iz reda mladih koji se profesionalno ili volonterski bave stručnim radom iz pojedinih područja djelokruga rada Savjeta od interesa mladih i skrbi za mlade. Pod mladima se u ovom kontekstu podrazumijevaju osobe od 15 do 29 godina. Savjet mladih Grada Belog Manastira je savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Grada Belog Manastira osnovano radi poboljšanja položaja i rješavanja problema mladih na području Grada Belog Manastira. Pravo predlaganja kandidata za članove Savjeta mladih Grada Belog Manastira imaju udruge mladih i udruge koje se bave mladima, učenička vijeća, studentski zborovi i drugi oblici organiziranja mladih, koji su registrirani i djeluju na području Grada. Rok za predaju prijedloga je 19. siječnja 2011. godine. Svi podaci o uvjetima i dokumentaciji potrebnim za predlaganje kandidata za članove Savjeta mladih Grada Belog Manastira nalaze se u tekstu ponovljenog javnog poziva, koji možete preuzeti ovdje.

29. svibnja 2009. godine

Grad Beli Manastir i Baranjski Civilni Centar kroz projekt "Zajedno za  bolje mladih Grada Belog Manastira" u petak 29. svibnja 2009. organiziraju edukativnu radionicu za mlade na temu: volonterstvo,  slobodno vrijeme i sredstva u funkciji javnog interesa, socijalna kohezija .

Radionica će se održati u prostoru Društvenog centra u Belom  Manastiru, Jozsefa Antala 3, u terminu od 14,30 do 18,00 sati, a vodit 
će je prof.dr.sc. Milan Ivanović iz Osijeka.
Prijave pošaljite na mail: bricc@bricc.hr, faks 031/700 605, te pozivom ili sms-om na broj 098 9019 118.
U prijavi je potrebno navesti ime, prezime, kontakt telefon i mail.
Projekt se provodi uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Grada Belog Manastira.

Ukoliko se prijavljujete putem sms-a, u poruci je potrebno navesti ime i prezime, i kontakt telefon ukoliko se sms šalje s broja koji nije predviđen za kontakt s osobom koja se prijavljuje.

Cilj edukativnih radionica je: osnažiti mlade za aktivnu participaciju  u procesima predlaganja i odlučivanja za pitanja vezana za mlade,  provedbu javnih politika, razumijevanju uloge mladih i mogućnosti koje su im otvorene, te pripremiti ih za aktivnu participaciju u razvoju  zajednice. Svi polaznici radionica koji završe program edukacije  dobit će certifikat o završenoj obuci.

22. svibnja 2009. godine

Grad Beli Manastir i Baranjski Civilni Centar kroz projekt "Zajedno za  bolje mladih Grada Belog Manastira" u petak 22. svibnja 2009.  organiziraju edukativnu radionicu za mlade  na temu: Sustav drustvenih  vrijednosti, javnost i korupcija (ljudska prava, tolerancija, solidarnost, temeljne znacajke i funkcije javnosti, javni interes,  zajednicki interes, sukob interesa, korupcija u drustvu i borba protiv  korupcije).

Radionica ce se odrzati u prostoru Drustvenog centra u Belom  Manastiru, Jozsefa Antala 3, s pocetkom u 14,30. Prijave posaljite na mail: bricc@bricc.hr , faks 031/700 605, te pozivom ili sms-om na broj  098 9019 118. U prijavi je potrebno navesti ime, prezime, kontakt telefon i mail

Projekt se provodi uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj  civilnog drustva i Grada Belog Manastira.

Radionicu ce voditi prof.dr.sc. Milan Ivanovic. Radionica zavrsava u  18,00 sati.

Ukoliko se prijavljujete putem sms-a, u poruci je potrebno navesti ime  i prezime, i kontakt telefon ukoliko se sms salje s broja koji nije  predvidjen za kontakt s osobom koja se prijavljuje.

Cilj edukativnih radionica je: osnaziti mlade za aktivnu participaciju  u procesima predlaganja i odlucivanja za pitanja vezana za mlade,  provedbu javnih politika, razumijevanju uloge mladih i mogunosti koje  su im otvorene, te pripremiti ih za aktivnu participaciju u razvoju  zajednice. Svi polaznici radionica koji zavrse program edukacije  dobiti ce certifikat o zavrsenoj obuci.

 

16. svibnja 2009. godine

 Grad Beli Manastir i Baranjski Civilni Centar kroz projekt "Zajedno za bolje mladih Grada Belog Manastira" u subotu 16. svibnja 2009. organiziraju edukativnu radionicu za mlade  na temu: Mladi i Europska unija. Radionica će se održati u prostoru Društvenog centra u Belom Manastiru, Jozsefa Antala 3, s početkom u 15,30. Prijave pošaljite na mail: bricc@bricc.hr , faks 031/700 605, te pozivom ili sms-om na broj  098 9019 118. U prijavi je potrebno navesti ime, prezime, kontakt telefon i mail. Projekt se provodi uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Grada Belog Manastira.

Radionicu će voditi prof.dr.sc. Milan Ivanović. Radionica završava u 19,00 sati. Ukoliko se prijavljujete putem sms-a, u poruci je potrebno navesti ime i prezime, i kontakt telefon ukoliko se sms šalje s broja koji nije predviđen za kontakt s osobom koja se prijavljuje.

Kako je cilj edukativnih radionica osnažiti mlade za aktivnu participaciju u procesima predlaganja i odlučivanja za pitanja vezana za mlade, provedbu javnih politika, razumijevanju uloge mladih i mogućnosti koje su im otvorene, te pripremiti ih za aktivnu participaciju u razvoju zajednice pozivamo zainteresirane mlade u dobi od 15- 29 godina da se prijave i sudjeluju u edukativnom programu.

Svi polaznici radionica koji završe program edukacije dobiti će certifikat o završenoj obuci.

 

09. svibnja 2009. godine

U Društvenom centru u Belom Manastiru, Joszefa Antala 3, s početkom u 15,30 sati, 09. svibnja 2009. godine, Baranjski civilni centar organizira prvu u nizu edukativnih radionica namijenjenih mladima na temu: "Civilno društvo".

Edukativne radionice dio su projekta  "Zajedno za bolje mladih Grada Belog Manastira", koji Baranjski civilni centar provodi u partnerstvu s Gradom Belim Manastirom.

Radionicu će voditi prof.dr.sc. Milan Ivanović, a pozivaju se mladi od 15 do 29 godina da se prijave i sudjeluju u edukativnom programu.

Prijave za sudjelovanje na radionici zaprimaju se putem maila: bricc@bricc.hr, faxa na broj: 700-605 ili sms porukom na broj: 095/8472830 s osnovnim podacima (ime, prezime i kontakt telefon.

Prijavnicu za sudjelovanje na radionici možete poslati do 08. svibnja 2009. godine do 12,00 sati.

 

14.04.2009

U četvrtak, 16. travnja 2009. godine, u 20.00 sati počinje plesni tečaj koji organizira Županijski savjet mladih, Savjet mladih Grada Belog Manastira i Grad Beli Manastir u suradnji s športskom plesnom udrugom Feniks iz Osijeka. Projekt pod nazivom ''Širimo plesnu kulturu'' besplatan je za sve polaznike. Svi zainteresirani mogu doći u četvrtak, 16.travnja u 20.00 h, u dvoranu osnovne škole Dr.Franjo Tuđman u Belom Manastiru. Plesni tečajevi održavati će se ponedjeljkom i četvrtkom u 20.00 sati. Detaljnije informacije oko termina svi zainteresirani dobiti će na prvom satu tečaja u četvrtak.
 
''Širimo plesnu kulturu mladih uz Savjet mladih Grada Belog Manastira, Županijski savjet mladih i športsku plesnu udrugu Feniks iz Osijeka!''

 

01.04.2009

Savjet mladih Grada Belog Manastira konstituiran je 22. prosinca 2008. godine. Članovi savjeta su iz redova školske populacije (Krešimir Matanov, Lea Lazar, Tomislav Farkaš), studentske populacije (Dijana Benić, Dragan Đerfi, Dragan Dvorski) i redova mladih koji se profesionalno ili volonterski bave stručnim radom od interesa mladih (Senka Sović, Ana Rebrina, Vedrana Frank).

Na konstituirajućoj sjednici Savjeta usvojen je Poslovnik Savjeta mladih grada Belog Manastira, izabran je predsjednik i potpredsjednik Savjeta te se dogovarao budući rad Savjeta mladih Grada Belog Manastira.

Iduća sjednica Savjeta održana je 20. veljače 2009. godine kada se izrađivao godišnji plan Savjeta mladih Grada Belog Manastira za 2009. godinu. Godišnji plan sastoji se od osam projekata koje Savjet planira provesti do kraja, tekuće, 2009. godine. Program rada Savjeta odobrilo je Gradsko poglavarstvo 26. veljače 2009. godine te Gradsko vijeće 30. ožujka 2009. godine.

Prvi projekt s kojim Savjet kreće u provedbu je plesni tečaj koji je organiziran u suradnji Županijskog savjeta mladih, Savjeta mladih Grada Belog Manastira, Grada Belog Manastira i športsko-plesne udruge Feniks iz Osijeka. Savjet će uskoro provesti anketu po osnovnoj i srednjim školama Belog Manastira kako bismo saznali potrebe mladih i na osnovu toga planirali daljnje projekte Savjeta. Organizirati ćemo i humanitarni koncert domaćih amaterskih glazbenih sastava u Belom Manastiru a svi prihodni od koncerta  donirati će se udruzi invalida ''Baranjsko srce''. Planiramo održati i nekoliko javnih tribina s mladima, ''Mladi u prometu'', ''Spolno prenosive bolesti'' i ''Borba protiv ovisnosti''.

 Informacije o svim projektima moći ćete pronaći na stranici Savjeta i stranici Baranja.net, a dodatna pitanja možete poslati na mail adresu Savjeta (savjet_mladih@beli-manastir.hr).

 

design by dsv 2006