Zajednica tehničke kulture grada Belog Manastira, u suradnji s osnovnim i srednjim školama Baranje te udrugama tehničke kulture, organizirala je od 24. do 26. lipnja u Belom Manastiru pod pokroviteljstvom Grada Belog Manastira već tradicionalni 9. ljetni kamp tehnike. I ove je godine ljetni kamp tehnike ponudio mnoštvo zanimljivih edukativnih sadržaja, a tomu svjedoči sve veći broj zainteresiranih učenika koji žele stjecati nova znanja. Četrdeset i dvoje učenika upoznali su različite programske sadržaje, a posebno treba istaknuti sudjelovanje dvoje djece iz Mohača koja su u kampu sudjelovala i prošlih godina. Ljetni kamp tehnike svečano je otvoren 24. lipnja, od strane gradonačelnika Ivana Doboša, a osim gradonačelnika svečanosti su nazočili i njegovi suradnici, gosti iz Mađarske i mnogi drugi.

Gradonačelnik Ivan Doboš srdačno je pozdravio sve nazočne te zaželio ugodan boravak u ljetnom kampu koji je iz godine u godinu sve uspješniji. – Nadam se da će vam vrijeme provedeno u kampu, osim stjecanja novih znanja kroz razne radionice, donijeti i nova prijateljstva, te da će vam ostati u lijepom i trajnom sjećanju., rekao je gradonačelnik Ivan Doboš.
Osim teoretskog dijela na radionicama su se izvodile i praktične vježbe iz područja fotografije, filma, robotike, informatike, prometa, raketnog modelarstva. Ljetni kamp tehnike namijenjen je učenicima koji žele znati nešto više no što im nudi redovni školski program. Kroz radionice se omogućuje djeci stjecanje neposrednih stvaralačkih i radnih iskustava korisnih za aktivno kreativno bavljenje pojedinim područjima tehničke kulture. Osim radionica, organizirani su i drugi kulturno zabavni sadržaji kao što su filmovi, roštiljada, i slično.
Svečano zatvaranje kampa održat će se danas, u 12 sati, smotrom i prezentacijom nastalih uradaka po radionicama, kao i dodjelom uvjerenja za sve polaznike radionica. Svečanosti će nazočiti gradonačelnik Ivan Doboš sa suradnicima te mnogi drugi gosti.

I ove godine sponzorski su kamp potpomogli: Hrvatska zajednica tehničke kulture, Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije, Hrvatski foto savez, Hrvatski filmski savez, Centar za kulturu Grada Belog Manastira i udruge u zajednici. Fotografije s otvorenja kampa možete pogledati na našoj Facebook stranici Grad Beli Manastir – gradska uprava.

kamp kamp1

Skip to content