Gradonačelnikovi zamjenici Marko Bogatić i Zoran Kranjčec, zajedno sa djelatnicima TZ Baranje, Lag – a Baranja i članovima HKUD – Beli Manastir protekloga vikenda, 27.28. i 29. lipnja posjetili su Istru.
Riječ je o trodnevnom posjetu Istri, s ciljem prezentiranja Baranje, ali i studijskom putovanju članova baranjskog LAG – a kako bi razmjenili iskustva, upoznali se s načinom rada te lokalne organizacije, aktivnostima koje se provode, planovima za budućnost, te budućoj mogućoj suradnji kroz primjere dobre prakse koji se ostvaruju kroz projekte uz pomoć sredstava Europskih fondova, a koje bi se mogli primjeniti i na području Baranje.
Tom prilikom belomanastirski dogradonačelnici sastali su se s porečkim gradonačelnikom Edijem Štifanićem i njegovim zamjenikom Lorisom Peršurićem. Sastanak je bio prilika da se razmjene iskustva na područjima turizma, kulture i gospodarstva, kako ona pozitivna tako i ona negativna. Među temama našla se i ona o mogućim projektima suradnje, kako na turističkim projektima tako i na svim drugim područjima. Riječi je bilo i o apliciranju projekata prema EU fondovima. – Nadamo se da ćemo i sljedeće godine imati priliku u Istri predstaviti Baranju i našu turističku ponudu, te tako proširiti i nastaviti međusobnu suradnju na obostrano zadovoljstvo., rekao je dogradonačelnik Marko Bogatić.
Također, bilo bi nam drago da i oni budu naši gosti te predstave vlastitu Istarsku ugostiteljsko-turističku ponudu Baranjcima., kazao je dogradonačelnik Bogatić.
Turistička zajednica Baranje ponovno je uspješno predstavila turističku ponudu, koja je obuhvatila gastronomiju, tradiciju, običaje i vinarstvo Baranje. Domaći baranjski proizvodi, kulturni običaji i zvuci tamburice oduševili su mještane Červar Porata, porečkog prigradskog naselja te domaće i strane posjetitelje.
Predstavnike baranjskog Lag – a je na studijskom putovanju ugostio LAG „Središnja Istra,“ koji je organizirao druženje uz prezentaciju rada i aktivnosti LAG-a „Središnja Istra“ te predstavljanje projekta Grada Pazina, kao i primjere dobre prakse s tog područja.
Posjet Baranjaca Istri zasigurno je početak dugoročne suradnje, s ciljem povezivanja ‘dva hrvatska trokuta’, Istre i Baranje.

porec1 porec

Skip to content