Na konferenciji za medije održanoj protekloga tjedna u Gradskoj upravi grada Belog Manastira, predstavljeni su rezultati u 2014. godini i najavljeni planovi i aktivnosti za narednu 2015. godinu.

Gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš započeo je konferenciju za medije kako je do sada realizirano projekata u visini oko 18 milijuna kuna. Naime, to je proširenje stope odlagališta oko 2,6 milijuna, vozilo za Baranjsku čistoću 1,5 milijuna, Kuća baranjske baštine 8,8 milijuna kuna, rasvjeta u ulici Franje Tuđmana i oko biciklističkih staza u Šumarini i Šećerani. Nabava kompostera oko 300.000 kuna i plavih kanti 430.000 kuna. Projekti energetske obnove 53 obiteljske kuće oko milijun kuna i o programe ugradnje energetski učinkovitih izvora energije, odnosno solarnih panela i peći na pelete u vrijednosti oko 500.000 kuna. Uz to ishodili smo projekte za energetsku obnovu zgrade gradske uprave i matičnog ureda ukupno oko 2 milijuna kuna, rekao je gradonačelnik Ivan Doboš.

Dogradonačelnik Zoran Kranjčec govorio je o Baranjskoj razvojnoj agenciji budućim programima i aktivnostima, spomenuo je i nekoliko razvojnih projekata te govorio o promociji Poslovne zone. Dogradonačelnik Marko Bogatić između ostalog spomenuo je i kreditna opterećenja za izgradnju kanalizacije do 2016. godine.

O socijalnim programima govorio je dogradonačelnik Predrag Stojanović. Kako je rekao, u ovoj godini uspješno je priveden kraju projekt Knjižnica alata. Također, u budžetu Grada za narednu godinu osigurana su sredstva za tople obroke za određen broj učenika, nastavlja se s programom za tople obroke za socijalno ugrožene uz pomoć sredstava Ministarstva socijalne politike i mladih i udruge Oaza. Također, u planu je i novi projekt koji se također odnosi na djecu, a to je projekt produzeni boravak u školi.

Skip to content