Okupili gotovo 30 poslovnih ljudi zainteresiranih za ulaganje u Grad Beli Manastir

U organizaciji Grada Belog Manastira, tvrtke Privilegijum j.d.o.o. i Baranjske razvojne agencije Grada Belog Manastira protekloga petka i subote u hotelu Patria okupilo se gotovo 30 poduzetnika.

-Radilo se njemačkim i mađarskim vlasnicima tvrtki na području Grada Belog Manastira i onima koji u vremenu koje je pred nama žele ovdje osnovati tvrtke. Redom su to cijenjeni poslovni ljudi, a nekoliko njih je zainteresirano za ulazak u Poslovnu zonu Sjever. Do sada je u proteklih 10 mjeseci registrirano 10 tvrtki koje su zaposlile 6 osoba iz Baranje, a sve su to tek prvi koraci., kazala je Marija Gunzinam, direktorica tvrtke Privilegium j.d.o.o. koja se bavi međunarodnim poslovnim posredovanjem.

Potencijalni ulagači su tijekom sudjelovanja na forumu saznali sve detalje o mogućnostima ulaganja u Grad Beli Manastir.

-Prezentirali smo mogućnosti „Poslovne zone Beli Manastir“ i sadašnji Zakon o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske, a jedan poduzetnik je već najavio ulazak u zonu i polagano preseljenje svoje djelatnosti iz Njemačke., rekao je zamjenik gradonačelnika Zoran Kranjčec.

Najbitniji dio foruma bila je prezentacija dostupnih izvora financiranja poduzetništva u Hrvatskoj i to onih nacionalnih i onih iz EU fondova.

-Poduzetnici su saznali sve o natječajima koji su do sada financirali poduzetništvo, uvjete koji su bili propisani za prijavu na natječaje i najavljeno im je što nas od natječaja očekuje u idućih nekoliko mjeseci., pojasnila je privremena ravnateljica Baranjske razvojne agencije Grada Belog Manastira Milica Milosavljević.

Sudionici su bili izuzetno zadovoljni organizacijom i informacijama koje su im prezentirane, a imali su i mogućnost postavljanja pitanja i dobivanja odgovora.

– Povratne informacije su dobre. Sudionici Foruma zadovoljni su beneficijama koje grad nudi, što je samo razlog više da počnu investicije., rekao je gradonačelnik Ivan Doboš.

Kako bi bolje upoznali Baranju i njene turističke potencijale prvog dana foruma investitore je dočekao sajam domaćih proizvoda, dok su drugog dana foruma potencijalni investitori obišli Kopački rit.
forum1

Skip to content