Jučer, 9. svibnja na Gradskom stadionu u suorganizaciji Zajednice sportskih udruga grada Belog Manastira održana je 13. Olimpijada dječjih vrtića na kojoj je sudjelovalo 300-injak djevojčica i dječaka iz slavonsko-baranjskih vrtića. Nastupila su djeca iz belomanastirskog dječjeg vrtića Cvrčak, tenjskog Regoča, donjomiholjačkog Pinokia, Đakova, Osijeka, biljske Grlice, josipovačkog Kikića,, belišćanskog Maslačka, Maze iz Valpova i našički Zvončići.Natjecanja su provedena u malom nogometu, trčanju na 50 metara, skoku u dalj i bacanju loptice.
Kao na pravoj Olimpijadi bilo je na Gradskom stadionu. Počevši od svečanog defilea sudionika, paljenja olimpijskog plamena i dizanja olimpijske zastave, pa sve do dodjele zlatnih, srebrnih i brončanih odličja odnosno pokala. Nije im smetalo sunce koje je ”pržilo” tijekom cijele Olimpijade, a sudeći po potezima malih olimpijaca, ne bi bilo čudno da netko od njih za koju godinu ne nastupi i na nekoj pravoj Olimpijadi – u kockastom dresu.
A da, ako ništa drugo, onda kao pravi sportaši jednog dana u jedini baranjski grad dođu braniti boje svojih gradova i klubova, poželio im je gradonačelnik Belog Manastira, Ivan Doboš, dok je predstavnik županije Osječko-baranjske, Ivica Završki, naglasio kako nije važno tko će pobijediti, već da se svi skupa zabave i kućama vrate sa lijepim uspomenama. Predsjednik belomanastirskog i dopredsjednik županijskog Školskog sportskog saveza, Veljko Frank, zaželio im je korektnu borbu i junačko nadmetanje. U organizaciji dječje Olimpijade pomogli su članovi Gimnastičkog društva Beli Manastir, a male olimpijce, njihove odgajatelje, roditelje, navijače i ostale nazočne, zabavile su članice SKOK kluba. Inače, slične Olimpijade tijekom svibnja organiziraju se diljem Hrvatske, a geslo svih je – I ja ću biti olimpijac.Podsjetimo, cijeli je projekt pokrenuo Hrvatski olimpijski odbor u cilju promocije olimpizma, odgajanja djece putem sporta te poticanja harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

olimp

Skip to content