U organizaciji Baranjsko – ruskog društva, Beli Manastir protekloga vikenda, u Kulturnom centru Grada Belog Manastira i dvorani za reprodukciju Umjetničke škole svečano je obilježena Ruska večer.U prepunoj dvorani mnogobrojni posjetitelji više od jednog sata uživali su u zvucima ruske glazbe. Pjevale su se tradicionalne ruske pjesme i svirale melodije ruskih kompozitora. Nakon službenog dijela programa posjetitelji su imali priliku uživati, u degustaciji slatko-slanih ruskih specijaliteta, a posebno zanimanje bilo je za čaj priređen u originalna dva samovara kako se to stoljećima radi u Rusiji. Dio atmosfere s održane večeri pogledajte na fotografijama na našem Facebook profilu Grad Beli Manastir – gradska uprava.

Istoga dana Baranjsko – rusko društvo prijateljstva, u Velikoj vijećnici Grada Belog Manastira održalo je svoju 2. izbornu Skupštinu.
Novoizabrani predsjednik društva je Svetozar Vakanjac, dopredsjednik Nikola Muždeka, a tajnica Ana Marija Papež.
O radu Društva, kao i financijski izvještaj je podnio dosadašnji predsjednik Predrag Stojanović i dogradonačelnik Belog Manastira Predrag Stojanović te naglasio kako su se sve aktivnosti Baranjsko-ruskog društva prijateljstva financirale isključivo dobrovoljnim prilozima članova društva, a da su sredstva dobivena od Grada unazad tri godine, na računu društva. U sklopu narednih aktivnosti želja im je nastaviti rad na promicanju ruskog jezika i kulture kroz kulturna događanja, radionice s djecom, projekcije ruskih filmova i slično.
Priznanje za rad dodijeljena je novoizabranoj tajnici Ana Mariji Papeš koja je odradila najveći dio što se tiče radionica s djecom.
Podsjetimo, Baranjsko – rusko društvo prijateljstva osnovano je 17.11.2010. godine u Belom Manastiru. Društvo je osnovano na inicijativu gospodina Svetozara Vakanjca, ujedno novoizabranog predsjednika društva koji je tijekom više od 20 godina boravka i rada na prostoru Ruske Federacije uspostavio brojne prijateljske i poslovne veze.

skupština ruskavečer

Skip to content