Učenice i učenici Belog Manastira pitali o uređenju dječjih igrališta, škola, domova kulture, zapošljavanja mladih, privatnog poduzetništva, stipendija….

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava koji se obilježava 10. prosinca, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Belog Manastira i udruga P.G.D.I. Beli Manastir organizirali su tribinu pod nazivom „Gradonačelniče imam jedno pitanje“.

Tribina se održala u Dvorani za produkcije Umjetničke škole Beli Manastir na kojoj je sudjelovalo 60 učenika osnovnih i srednjih škola sa područja Grada Belog Manastira koji su imali priliku postaviti pitanja iz svih tema koje su ih zanimale, gradonačelniku Belog Manastira Ivanu Dobošu i predsjednici Gradskog vijeća Grada Belog Manastira Jadranki Sabljak.Tribini su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Predrag Stojanović te ravnatelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola s područja Grada.

Mnogi mališani, ali i oni stariji su iskoristili priliku za postaviti pitanja gradonačelniku Ivanu Dobošu. Učenici su pitali o uređenju i izgradnji dječjih igrališta, zanimalo ih je zašto nema pučke kuhinje u Belom Manastiru, zašto ne radi fontana na Trgu, da li je bila potrebna rekonstrukcija Trga i koliko je koštala. Postavljali su i pitanja koja se tiču obnove Doma kulture u Šećerani i u Branjinom Vrhu, kada se planira rekonstruirati nogometni stadion. Organizira li Grad humanitarne akcije, dodjeljuje li stipendije i koliko plaća troškove prijevoza studentima. Učenike je zanimalo i zašto je Šećeransko jezero u korovu i slabo se održava, kada će napokon biti rasvjete u ulici dr. Kamila Firingera i može li se napraviti pješački prijelaz u Osječkoj ulici ispred “Bođinog prolaza.“
Neka od pitanja odnosila su se na zapošljavanje mladih i njihov odlazak u inozemstvo, bilo je pitanja i o pokretanju privatnog poduzetništva, nacionalnim manjinama, radionicama za mlade, pa sve do nadležnosti Gradskog vijeća.

No, bilo je i pitanja hoće li Beli Manastir dobiti kino i mogu li zvoniti učenici, a ne čistačice u Osnovnoj školi. Tako je druženje s učenicima podsjećalo na pravi Aktualni sat sjednice Gradskog vijeća obzirom da je bilo jako puno “ozbiljnih” pitanja, no gradonačelnik Ivan Doboš i predsjednica Gradskog vijeća Jadranka Sabljak pažljivo su saslušali svako pitanje i prijedlog te odgovarali na njih pojašnjavajući što mogu napraviti.

Skip to content