Grad Beli Manastir organizirao je javno savjetovanje u ponedjeljak (17. srpnja 2017. godine) s početkom u 14 sati u Etnološkom centru baranjske baštine, Kralja Tomislava 70 za 30-ak zainteresiranih građana i predstavnika medija.

tema savjetovanja bili su idejne projekti „Uređenje Šećeranskog jezera“ i „Nova gradska knjižnica (obnova starog mlina)“  unutar Intervencijskog plana Grada Belog Manastira i Općine Darda koji su predstavili autori, ovlašteni arhitekti, Sabina Sabljić i Bruno Andrašić.

Navedeni projekti odobreni su unutar Intervencijskog plana Grada Belog Manastira i Općine Darda kroz ulaganja predviđena akcijskim planom sa svrhom održive fizičke, socijalne i gospodarska regeneracija Grada Belog Manastira i Općine Darda s ciljem smanjenja socijalnih nejednakosti, isključenosti i siromaštva.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u skladu s Operativnim programom „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. i metodologijom provedbe Programa regeneracije, podupire financiranje gore navedenih projekata.

Skip to content