Glazbena škola Beli manastirGlazbena škola Beli ManastirGlazbena škola Beli ManastirGlazbena škola Beli ManastirGlazbena škola Beli Manastir

Umjetnička škola Beli Manastir iz Belog Manastira je samostalna umjetnička škola.

U sklopu Umjetničke škole Beli Manastir je i područni odjel Kneževi Vinogradi.

U matičnoj školi se podučava jedanaest programa: gitara, klavir, tambure, violina, klarinet, harmonika, truba, saksofon, rog, flauta i suvremeni ples. U područnom odjelu podučava se tri programa: tambure, klavir i violina.

Škola organizira i predškolsko glazbeno i plesno obrazovanje.

Školovanje traje šest godina, osim za plesni odjel koji traje četiri godine.

Škola djeluje u novouređenom prostoru zgrade u ulici Kralja Tomislava 2, koju dijeli s Gradskom knjižnicom i Centrom za kulturu Grada Belog Manastira, u samom centru Belog Manastira. Nastava plesne škole i predškolskog glazbenog i plesnog programa održava se u nastavno-sportskoj dvorani Beli Manastir. Nastava u područnom odjelu Kneževi Vinogradi odvija se u prostorijama Osnovne škole Kneževi Vinogradi, Glavna 44, 31309 Kneževi Vinogradi.

Djelatnosti

U matičnoj školi se provodi osnovno glazbeno obrazovanje na sljedećim instrumentima:
Instrumenti s tipkama (klavir, harmonika); Žičani instrumenti (gitara, tambure, violina); Puhački instrumenti (klarinet, flauta, truba, rog, saksofon)
Svi učenici instrumenata uče solfeggio, a od trećeg razreda su obvezno uključeni u skupno muziciranje koje se sastoji od pjevačkog zbora, tamburaškog orkestra, puhačkog orkestra, komorne iz gitare, tambura i klarineta.

U školi se provodi plesno školovanje na odjelu suvremeni ples
Temeljni predmet struke je suvremeni ples, a ostali predmeti su ritmika i glazba, klasični balet te klavir kao izborni predmet.

Umjetnička škola također provodi i predškolsko glazbeno i plesno obrazovanje.

U područnom odjelu Kneževi Vinogradi provodi se osnovno glazbeno obrazovanje na sljedećim instrumentima: klavir, tambure i violina.

Kontakti

Osnovna glazbena škola
    Ulica Kralja Tomislava 2
31300 Beli Manastir
Telefon: +385 31 701-358
Fax: +385 31 701-139
e-mail: osnovna.glazbena.skola.beli.manastir@os.t-com.hr
www.usbm.hr/skola
     
  Ravnatelj Miloš Grubić, prof.
Skip to content