Turistička zajednica Baranje za predstojeće Božićne i novogodišnje blagdane, i ove je godine osmislila zanimljiv i bogat program. Riječ je o manifestaciji “Advent u Baranji” koja se održava drugu godinu za redom, u okviru koje se održavaju prigodni blagdanski programi u različitim mjestima u Baranji, za sve posjetitelje tijekom mjeseca prosinca. Program Adventa u Baranji započeo je prošle subote u Belom Manastiru, dječjim sajmom „Mravomrazom“ koji su uspješno organizirali članovi Učeničke zadruge “Mravci-znalci” OŠ Dr. Franjo Tuđman.

U pravom božićnom ugođaju, božićnom drvcu, božićnim pjesmama, romantičnoj vožnji fijakerima, mnoštvu štandova s tradicionalnim domaćim proizvodima te mnogobrojnim sadržajima, Baranjci i njihovi gosti moći će uživati i posjetiti Božićni sajam u Belom Manastiru 06. prosinca. Božićni sajam održati će se na gradskom Trgu s početkom u 17 sati, a isti program ponovit će se i sredinom prosinca, na treću nedjelju Došašća 21. prosinca.

U sklopu manifestacije 12. prosinca u Crkvi Sv. Mihaela, arkanđela, u Kneževim Vinogradima održat će se Božićni koncert na orguljama Josefa Angstera. Zatim 13. prosinca u Karancu održati će se tradicionalni Zimski vašar i Čvarakfest, a sve posjetitelje očekuje bogata gastro ponuda, besplatna degustacija čvaraka, romska glazba, bogata ponuda domaćih proizvoda i naravno natjecanje u topljenju čvaraka. Gradska knjižnica Beli Manastir, 17. prosinca organizira svoj tradicionalni božićni program „Anđeli stanuju u knjižnici“. Hotel Patria 20. prosinca organizira „Božićnu bajku“, u sklopu koje će se održati božićni koncert, a svi posjetitelji moći će uživati u bogatoj božićno gastro ponudi. Također, 20. prosinca Zmajevac je domaćin poznate manifestacije „ Kristkindl Markt“, a riječ je o obilježavanju zanimljivog tradicijskog običaja u ovom mjestu točnije seoskom običaju ophoda „malih Isusa“ i anđela od kuće do kuće. Dođite i

pridružite se i ove godine blagdanskom veselju, a za potpunu idilu možemo još samo poželjeti pahulje snijega!

Skip to content