Udruga Osijek Wireless jučer su s balkona Umjetničke škole pokrili gradski trg besplatnim internetom. Postavljen je prvi hotspot u gradu koji građanima omogućuje besplatan WI-Fi bez potrebe za registracijom.
– Bila je ovo prva točka, od nadamo se njih mnogo kojima želimo cijeli grad pokriti besplatnim internetom., kazao je o početku suradnje dogradonačelnik Zoran Kranjčec.
Radi se o projektu "Otvorena mreže" koji kontinuirano provode vrijedni stručnjaci osječke udruge, a kroz koji su do sada besplatne internet točke postavljene u, Osijeku, Rijeci, Zagrebu, Splitu, te mnogim drugim gradovima.Moravice u Gorskom Kotaru su tako cijele pokrivene besplatnim internetom.
– Naš zadatak je dijeliti besplatan internet svugdje kako bi bio dostupan za građane, ali i za turiste. Naravno, uz to su potrebne i edukacije, kako bi se građani uključili, pa se nadamo imati uskoro jednu i u Belom Manastiru., pojasnio je ispred udruge Osijek Wireless Valent Turković.
Sve ovo rezultat je dugogodišnje suradnje udruge Osijek Wireless i belomanastirske tvrtke Subra Consulting d.o.o koja je, u Grad Beli Manastir donijela ideju umrežavanja otvorenim internetom.
Ova konkretna točka pod imenom "Panona hotspot" postavljena je, u sklopu projekta "Turistica" koji zajednički provode, Udruga Slap i Udruga Osijek Wireless, u sklopu IPA programa prekogranične suradnje Mađarska- Hrvatska, a uz Beli Manastir besplatni internet postavljen je i u Bilju, Kopačevu, te Erdutu.

internet1 internet

Skip to content