AŽURIRANO 7.5.

 
Sukladno mjerama Vlade RH za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19, javni prijevoz putnika u željezničkom prometu ponovno će biti uveden 11. svibnja 2020. godine. Više detalja pogledajte ovdje.

AŽURIRANO 21.3. 

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH od nedjelje, 22. ožujka od 00.01 sati privremeno se obustavlja javni prijevoz putnika u željezničkom prometu. S obzirom na znatno povećani rizik prijenosa bolesti COVID-19, javni prijevoz putnika bit će obustavljen 30 dana. Vlakovi koji bi trebali krenuti u subotu, 21. ožujka u večernjim satima i vožnju završiti nakon ponoći 22. ožujka, danas neće voziti. Također, od nedjelje 22. ožujka bit će obustavljen i zamjenski autobusni prijevoz.

Moli se putnike da zahtjeve za povrat novca zbog otkazivanja putovanja šalju na mail: reklamacije@hzpp.hr ili adresu: HŽ Putnički prijevoz, Prodaja i marketing, Strojarska cesta 11, 10 000 Zagreb. Informacije o načinu ostvarivanja prava na povrat novca putnici mogu dobiti u izborniku Prava putnika.

Od 17. ožujka obustavljen je promet vlakova u međunarodnom i pograničnom željezničkom prometu prema Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Srbiji i Mađarskoj. 

Skip to content