Sve novosti vezane uz zračni promet u Republici Hrvatskoj te zemljama regije.

AŽURIRANO 11. SVIBNJA

PONOVNO USPOSTAVLJEN DOMAĆI ZRAČNI PROMET

 

Od 11. svibnja, Croatia Airlines obavljat će letove na linijama koje možete vidjeti na linku.

Od 4. svibnja 2020. obavezno je korištenje maski/pokrivala za lice na svim letovima Croatia Airlinesa. Putnici na svim letovima Croatia Airlinesa obavezni su donijeti i nositi maske ili pokrivala za lice. Maske je potrebno nositi za vrijeme cijelog boravka u putničkoj kabini zrakoplova.

Prihvatljiva pokrivala za lice:

  • dvoslojne pamučne maske za lice
  • medicinske (kirurške) maske za lice
  • filtrirajuće polumaske s ventilom i bez ventila (FFP2/N95)

CA kontakt centar: 0800 77 77 (besplatni pozivi iz Hrvatske), 072 500 505 ili +385 1 66 76 555. Više detalja pogledajte na linku.

Zračna luka Dubrovnik – Od 11.05.2020, ponovno se uspostavlja domaći zračni promet na relaciji Zagreb – Dubrovnik – Zagreb. Croatia Airlines će operirati dva leta dnevno. Više detalja pogledajte na linku.

Zračna luka Osijek – od 27.4. ponovno se otvara poslovnica u Pothodniku. Dok traju mjere prevencije, prilagođeno radno vrijeme bit će radnim danom (od ponedjeljka do petka) od 9 do 17 sati. Više informacija moguće je dobiti na putem e-maila agencija@osijek-airport.hr i telefona +38531284611. Preporuča se da svi upiti pošalju pismeno na navedeni e-mail. Više informacija na linku.

Zračna luka Rijeka – Više detalja pogledajte na linku.

Zračna luka Zagreb – Više detalja pogledajte na linku.

AirBaltic –  Sve AirBaltic veze privremeno su obustavljene od 17. ožujka do 17. svibnja 2020. godine. Više detalja pogledajte na linku. 

Air France – Od 11. svibnja maske su obvezne na letovima. Zbog koronavirusa smanjili su 90% kapaciteta letova i ta redukcija ponude zasad je na snazi do kraja svibnja. Više detalja pogledajte na linku.

Air Canada obustavili su sve letove na relaciji Toronto – Zagreb za ljeto 2020. Više pročitajte ovdje

Austrian Airlines – Privremena obustava letova produljena je do kraja svibnja. Više detalja pogledajte na linku.

British Airways – Više detalja pogledajte na linku.

Brussels Airlines odlučili su privremeno obustaviti letove do 15. svibnja 2020. Više detalja pogledajte na linku.​

Czech Airlines uveli su nošenje maski kao obvezno. Više detalja pogledajte na linku.

Easyjet – Donijeli su odluku da prizemlju zrakoplove do daljnjega. Više detalja pogledajte na linku.

Emirates – Emirates je uspostavio ograničene putničke letove za prijevoz putnika iz odabranih destinacija natrag u Ujedinjene Arapske Emirate. Više detalja pogledajte na linku.

Germanwings – Letovi Germanwingsa više se neće nastaviti. Više detalja pogledajte na linku.
 

KLM – Više detalja pogledajte na  linku.

Lufthansa – Više detalja pogledajte na linku.

Ryanair – Ograničen raspored letenja produljen je do 28. svibnja. Više detalja pogledajte na linku.

Turkish Airlines – Obustavljaju se svi međunarodni letovi do 28. svibnja 2020. Više detalja nađite na linku.

Qatar Airways – svi izravni letovi između Zagreba i Dohe obustavljeni su do 31. svibnja 2020. Omogućena je fleksibilnost prilikom promjene planova putovanja do 30. rujna 2020. Za više informacija kontaktirajte ured Qatar Airwaysa u Zagrebu putem telefona +385 (0)1 4961110/111, e-mailom: zagreb@hr.qatarairways.com ili provjerite detalje ovdje.

Wizz Air – Početkom svibnja kreće letjeti iz Budimpešte prema Ateni, Barceloni, Berlinu, Birminghamu, Baselu, Dortmundu, Eindhovenu, Geteborgu, Londonu, Liverpoolu, Madridu, Podgorici, Sarajevu, Stockholmu i Targu Muresu. Više informacija pgledajte ovdje. 

BOSNA I HERCEGOVINA
Međunarodni aerodrom Sarajevo privremeno je zatvoren za putnički promet do 01.06.2020. do 24:00 sata. Više detalja pogledajte na linku.

MAĐARSKA

Putnički promet u međunarodnoj zračnoj luci Budimpešta Ferencz Liszt postupno se pokreće (Wizz Air i KLM počinju letjeti početkom svibnja). Putnici koji dolaze u tu zračnu luku bit će podvrgnuti obveznom testiranju po dolasku. Ovisno o rezultatu testa, mogu biti odvedeni u bolnicu ili na kućnu izolaciju na 14 dana. Više informacija pogledajte ovdje.

SJEVERNA MAKEDONIJA​

Međunarodna zračna luka Skoplje i granični prijelaz ove zračne luke zatvoreni su za putničke letove u skladu s Vladinom odlukom da se svi granični prijelazi zatvaraju za prolaz stranih državljana. Više detalja pogledajte ovdje.

SLOVENIJA
Vlada Republike Slovenija je s 12. svibnjem ukinula odredbu o ograničavanju zračnog prometa, a restrikcije su ukinute za sve avio prijevoznike s područja država članica Europske unije, ali i trećih država. Sve putnike koji dolaze na ljubljansku zračnu luku, savjetuje se da prije putovanja kontaktiraju avio prijevoznika. Više detalja pronađite na linku.

SRBIJA​

Na osnovi odlukе Vladе Srbijе od 19. ožujka 2020. godinе privrеmеno su obustavljеni svi komеrcijalni mеđunarodni lеtovi u dolasku na i odlasku sa Aеrodroma ”Nikola Tеsla”. Mеđunarodni granični prijelaz na Aеrodromu ”Nikola Tеsla” odlukom Vladе Srbijе privrеmеno je zatvorеn od 19. ožujka. Aеrodrom ostajе otvorеn za svе humanitarnе lеtovе i cargo promet, a zračni prostor Srbijе ostajе otvorеn za svе prеlеtе. Više detalja pogledajte na linku.

POLJSKA
LOT AIRLINES otkazao je putničke letove do 31. svibnja.Više detalja pogledajte na linku.

Skip to content