U prepunoj kino dvorani Centra za kulturu grada Belog Manastira u petak 14. studenog održan je koncert reproduktivnih folklornih ansambala Osječko-baranjske županije pod nazivom “U jesen si Baranjo lipa” .

Koncert se tradicionalno održava već treću godinu za redom u povodu Dana Grada Belog Manastira, u organizaciji Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Beli Manastir. Domaćini su i ove godine odlučili pozvati i prikazati narodnu baštinu naših krajeva.Tako smo imali priliku vidjeti slijedeće skupine: Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Beli Manastir, Kulturno-umjetničko društvo Ivan Kapistran Adamović Čepin, KUD Matija Gubec Donji Miholjac, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Željezničar Osijek i Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Valpovo 1905.

U zanimljivom dvosatnom programu u kojemu je prikazana tradicija, običaji i bogatstvo narodnih nošnji, folkloraši su oduševili brojnu publiku. Među brojnim gostima program su pratili i gradonačelnik Ivan Doboš sa zamjenicima Predragom Stojanovićem i Markom Bogatićem kao i predsjednica Gradskog vijeća Jadranka Sabljak.

Tako su se u belomanastirskoj dvorani širili prepoznatljivi zvuci tamburice, te pjesme i plesovi, Slavonije, Baranje, Bizovca, Podravine, Pokuplja, Šolte, Međimurja, sjeverne Bačke, Banata i južne Češke. Pokrovitelji manifestacije su bili: Osječko-baranjska županija i Grad Beli Manastir. Suorganizatori: Centar za kulturu Grada Belog Manastira i Matica hrvatska – Ogranak u Belom Manastiru.

Skip to content