Pomozimo udruzi “Hope”!

Nevladina udruga “Hope” iz Belog Manastira osnovana je od strane volontera okupljenih u svibnju ove godine (2014.) kako bi pomagali životinjama iz poplavom ugroženih područja.
Udruga broji više od 100 povremenih i 20 stalnih volontera koji nesebično troše svoje vrijeme i novac kako bi pomogli ugroženim životinjama. Udruga „Hope“ 14.06.2014. preuzela je na svoju skrb od Udruge “Devet života”, 43 pasa i 5 mačaka iz poplavom ugroženih mjesta (Gunja,Račinovci, Rajevo Selo). O njima se skrbi na području bivše vojarne u Belom Manastiru, koja je ustupljena na korištenje do kraja rujna ove godine. Tijekom cijelog boravka životinja, volonteri su dali sve od sebe, ponekad ulažući nadljudske napore kako bi psi i mačke imali sve što im je potrebno, od medicinske skrbi, natkrivenog prostora, hrane, vode, svakodnevnih šetnji pasa, kao i čišćenja prostora. Velika većina pasa je vraćen vlasnicima ili sretno preudomljeno.

Trenutno se još 7 pasa iz poplavljenih područja nalazi na skrbi Udruge. Osim njih Udruga se cijelo vrijeme skrbila i o brojnim štencima i mačićima , napuštenim, i ostavljenim pred vratima Udruge. Na naplatu dolaze brojni računi za veterinarsku skrb za životinje kojima je omogućeno (cijepljenje, čipiranje, kastracija, sterilizacija) i volonteri mole one koji su u mogućnosti da pomognu novčanim prilogom (u skladu s mogućnostima) kako bi Udruga mogla nastaviti s radom te brinuti i dalje za napuštene životinje . (Dalibor Benak, predsjednik udruge)

Broj računa: IBAN: HR 27 2500 0091 1014 1692 0 SWIFT adresa BIC Hypo Alpe-Adria-Bank d.d Zagreb HAABHR22
hope

Skip to content