I ovoga ljeta na gradskim bazenima u Belom Manastiru je tradicionalno održana ljetna škola plivanja, za djecu u dobi od 5 do 8 godina, a kao i prošle godine, odaziv djece je bio velik. Naime, 57 – ero djece s područja Baranje je pod vodstvom profesora Vladimira Bukala, Nenada Markovića i Bojana Kajnića raspoređenih u dvije grupe savladavalo tehnike plivanja kroz 15 sati obuke, a koji su se ocjenjivali kroz pet stupnjeva. Prema riječima voditelja obuke škole plivanja DND –a i profesora kineziologije Nenada Markovića svladavanje tehnika plivanja počinje sa privikavanjem na vodu kroz igre ronjenja, plutanja, skokova u vodu i sl. Kad je to savladano, tek onda se kreće s osnovama tehnika plivanja. Neki od mališana su se po prvi put susreli s vodom pri čemu su pokazali veliku hrabrost, dok su neki unaprijedili svoje plivačke tehnike. Većina djece došla su do tog završnog petog stupnja, ali nekima je potrebna još jedna ili dvije sezone posebice djeci od 5 ili 6 godina pa će tako tehnike plivanja usavršavati već sljedeće godine. Sve u svemu bilo je i više nego zanimljivo i uspješno. Zahvaljujemo se roditeljima na ukazanom povjerenju i djeci na iznimnom trudu i zalaganju, rekao je trener Nenad Marković.
Zadovoljstvo velikim odazivom djece, ne skrivaju ni organizatori, ali niti roditelji koji nam kažu kako su jako zadovoljni što svoju djecu svakoga ljeta mogu upisati u školu plivanja. I ove godine školu plivanja pohađali su mališani iz udruge roditelja i djece „Pčelice“ Beli Manastir. Na kraju možemo reći da je puno djece kroz ljetnu školicu naučilo plivati što je ogroman uspjeh obzirom da je veliki broj djece starosti do 8 godina.
Ljetnu školu plivanja već 13. godinu za redom uspješno organizira DND Beli Manastir, uz podršku Športske zajednice Osječko-baranjske županije, a ove godine u suorganizaciji pridružila se i Zajednica športskih udruga Grada Belog Manastira. Na kraju obuke svim mališanima dodijeljene su diplome s položenim stupnjem znanja.škola plivanja

Skip to content