Gradonačelnik nagradio najbolje učenike i sportašeGradonačelnik Grada Belog Manastira Ivan Doboš u sklopu obilježavanja Dana Grada, jučer je u gradskoj vijećnici zajedno sa svojim suradnicima, Predragom Stojanovićem, Zoranom Kranjčecom i Markom Bogatićem te predsjednicom Gradskog vijeća Grada Belog Manastira Jadrankom Sabljak primio nadarene učenike, sportaše i njihove mentore.

Dvadesetak mladih sportaša i učenika koji su na državnoj i međunarodnoj razini natjecanja, susreta i smotri u prošloj školskoj godini postigli jedno od prva tri mjesta, gradonačelnik je darivao monografijom Grada Belog Manastira. Čestitao im je na izvrsnim dosadašnjim uspjesima te zaželio mnogo uspjeha u daljnjim pothvatima. Zahvalio se i njihovim mentorima koji su svojom podrškom također zaslužni za njihove uspjehe. Ovi mladi ljudi dokaz su kako se upornim radom i trudom, a prije svega velikom voljom i zalaganjem mogu postići veliki rezultati., rekao je gradonačelnik Doboš. Grad će nastojati da se ovakvi događaji u sklopu obilježavanja Dana grada održavaju i u budućnosti s ciljem očuvanja tradicije nagrađivanja onih koji su najzaslužniji u ostvarivanju izvrsnih rezultata na područjima znanosti i sporta. Tako će već sljedeće godine Grad donijeti nove pravilnike i odredbe u kojima će se cijeniti i nagrađivati postignuti uspjesi mladih ljudi.

Nagrađeni sportaši su Ivan Petrićević (Streljačka udruga „Mars“ Beli Manastir) te njegov mentor Davor Krušelj. Mario Banek (Stolnoteniski klub Beli Manastir), mentor Živko Jalšovec, Luka Ivković (Orijentacijski klub Sova, Šećerana), mentor Nikola Pajčin, te Nemanja Damjanović (Rukometni klub, Beli Manastir).
Iz osnovne škole Dr. Franjo Tuđman, Beli Manastir nagrađena je Milana Medić i njezina mentorica Zdenka Baković za sudjelovanje na državnoj smotri Lidrano.

Iz Gimnazije, Beli Manastir nagrađen je Vasilije Perović za osvojeno prvo mjesto na županijskim natjecanjima iz informatike i fizike, za treće mjesto na državnom natjecanju iz fizike, te za prvo mjesto na Državnom turniru mladih fizičara i 14. mjesto na Svjetskom prvenstvu mladih fizičara na Tajvanu. Mentorice: prof. Sanja Erkapić i prof. Ljiljanja Jeftimir.

Nikola Stojanović osvojio je prvo mjesto na županijskom i treće mjesto na državnom natjecanju iz astronomije, mentor: prof. Milan Stojanović. Marko Živkov nagrađen je za prvo mjesto na županijskom natjecanju iz biologije i drugo mjesto na županijskom natjecanju iz informatike, mentorice: prof. Anica Novokmet i prof. Ljiljana Jeftimir. Edi Kučera osvojio je prvo mjesto na županijskom natjecanju iz biologije, mentorica prof. Anica Novokmet.

Iz Prve srednje škole, Beli Manastir nagrađeni su učenici koji su sudjelovali na državnoj smotri iz prometne kulture: Goran Suhina, Anamarija Beti i Danilo Radovanović, mentor Goran Topalović.

Iz Druge srednje škole, Beli Manastir nagrađeni su učenici koji su sudjelovali na držvnoj smotri iz građanskog odgoja – projekt građanin. Učenici su: Jožef Balog, Anna Gerber, Mateja Jakšić i Jelena Šimunić, mentorica Jasminka Berend.

Foto galeriju događanja pogledajte ovdje

Skip to content