Gradsko vijeće Grada Belog Manastira dana 31. ožujka 2021. godine raspisalo je izbore za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Belog Manastira za dan 16. svibnja 2021. godine (nedjelja). Ista Odluka stupila je na snagu dana 15. travnja 2021. godine.

Sva pitanja vezana za izbore za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Belog Manastira propisana su Odlukom o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Belog Manastira (“Službeni glasnik Grada Belog Manastira”, broj: 2/13, 2/14, 8/16 i 1/20).

Člankom 4. stavkom 2. iste Odluke propisano je da se redovni izbori za članove vijeća održavaju istodobno s redovnim izborima za članove Gradskog vijeća Grada Belog Manastira, treće nedjelje u mjesecu svibnju svake četvrte godine. Istom Odlukom provedba izbora u mjesnoj samoupravi, povjerena je Gradskom izbornom povjerenstvu Grada Belog Manastira i biračkim odborima.

Istom Odlukom određeno je da se redovni izbori za članove vijeća provode u istim prostorijama i od strane istih tijela koje provode izbore za članove Gradskog vijeća Grada Belog Manastira.

Gradonačelnik Grada Belog Manastira donio je Odluku o određivanju visine naknade troškova izborne promidžbe za izbor članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Belog Manastira.

OBVEZNE UPUTE I OBRASCI ZA PROVEDBU IZBORA ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA NA PODRUČJU GRADA BELOG MANASTIRA

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Belog Manastira dana 16. travnja 2021. godine donijelo je:

Obvezne upute o redoslijedu izbornih radnji i tijeku rokova za izbore članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Belog Manastira

Obvezne upute MO-I o obrascima za provedbu izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Belog Manastira

Obrasce za postupak kandidiranja:

Upravni odjel za opću upravu Osječko-baranjske županije uputio je Objavu biračima koji imaju prebivalište na području Grada Belog Manaatira povodom izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Belog Manastira, koju možete preuzeti ovdje.

Skip to content