Na web stranici Državnog zavoda za statistiku: www.popispoljoprivrede.hr objavljen je Javni poziv za prijavu popisivača za Popis poljoprivrede 2020. godine.

Prijava kandidata za popisivače i test popunjavat će se od 08. lipnja do 15. lipnja 2020. godine.

Uvjeti za prijavu popisivača su punoljetnost i najmanje završena srednja škola u trajanju do tri godine. Kriterij za odabir popisivača jest stručni test znanja o poljoprivredi, a više o načinu odabira kandidata za popisivače možete naći u tekst Javnog poziva za prijavu popisivača za Popis poljoprivrede 2020.

Ukupno za Osječko-baranjsku županiju bit će potrebno 120 popisivača.

Rezultati odabira kandidata za popisivače bit će objavljeni do sredine kolovoza 2020. na web stranici Državnog zavoda za statistiku: www.popispoljoprivrede.hr

Nakon izbora i imenovanja popisivača organizirat će se obavezna poduka na kojoj će biti upoznati s metodologijom i organizacijom Popisa poljoprivrede.

Za izabrane popisivače naše županije poduka će biti  u Osijeku, Trg L. Mirskog 1, u više termina od 24.08.2020. do 12.09.2020.

Popis poljoprivrede  provodit će se od 14. rujna do 14. listopada 2020.  gdje će se  prikupljati podaci od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (samo na uzorku OPG-a koji je izabran u Državnom zavodu za statistiku).

Popisivanje će  provoditi popisivači osobnim intervjuom unosom podataka u laptop (koji će zadužiti na obuci) prema adresama OPG iz uzorka (ne kod svih OPG).

Od popisivača se zahtjeva u tom razdoblju puni dnevni angažman (uključujući subote i nedjelje), te je nužan preduvjet da popisivač u tom razdoblju nema drugih poslovnih/školskih obaveza.

Skip to content