Obavještavamo sve zainteresirane građane (vlasnici stambenih jedinica koji imaju na raspolaganju slobodne stambene jedinice ili vlasnici stambenih jedinica koji su po načelu solidarnosti već ustupili svoje stambene jedinice na korištenje)  da je dana 25. ožujka na mrežnim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP objavljen Javni poziv za dostavu ponuda vlasnika stambene jedinice za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju.

Poveznica:

https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/vijesti/javni-poziv-za-dostavu-ponuda-vlasnika-stambene-jedinice-za-stambeno-zbrinjavanje-raseljenih-osoba-iz-ukrajine-u-pojedinacnom-smjestaju/5518

Pozivaju se svi zainteresirani ponuditelj stambenih jedinica sa područja Grada Belog Manastira da ispune obrazac Ponude smještaja za raseljene osobe te isti dostave Stožeru civilne zaštite Grada Belog Manastira, na adresi Kralja Tomislava 53, Beli Manastir svakog radnog dana od 7 do 15 sati. Nakon što Stožer zaprimi Vašu ponudu za smještaj raseljenih osoba, Stožer civilne zaštite u najkraćem mogućem roku izvršit će pregled stambene jedinice i ukoliko stambena jedinica odgovara adekvatnim uvjetima za stanovanje izdat će Potvrdu o nadzoru stambene jedinice.

Obrazac Ponude smještaja za raseljene osobe možete preuzeti ovdje ili osobno svakog radnog dana na adresi Stožera: Kralja Tomislava 53, Beli Manastir.

Dakle, ponuditelj preuzme obrazac i dostavi popunjeni obrazac Ponude Stožeru CZ koji će nakon toga pregledati stambenu jedinicu i utvrditi odgovara li adekvatnim uvjetima za stanovanje te mu izdaje Potvrdu.

Vlasnik stambene jedinice uz Obrazac za prijavu (obrazac Ponude smještaja za raseljene osobe) prilaže i Potvrdu o nadzoru stambene jedinice iz koje proizlazi da ispunjava uvjete te dokaz o vlasništvu stambene jedinice (izvadak iz zemljišnih knjiga u originalu ili e-izvadak) ili izvadak iz Knjige položenih ugovora, a ako se radi o više suvlasnika izjavu drugog ili drugih suvlasnika za sklapanje ugovora o ustupanju stambene jedinice).

Sva prikupljena dokumentacija se šalje poštom na adresu: Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a, Nehajska 5, 10000 Zagreb ili e-mailom na: pojedinacni.smjestaj@mup.hr.

Više informacija dostupno je i na poveznici Hrvatska za Ukrajinu – Naslovnica (gov.hr)

Uputa za provedbu Odluke o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju

Skip to content