Beli Manastir domaćin je 5. međunarodnog festivala kazališnog stvaralaštva koji će od 10. do 26. listopada ugostiti amaterska kazališta iz Hrvatske, BiH, Srbije i Slovenije. Predstave će se održati u kazališnoj dvorani Centra za kulturu Grada Belog Manastira. Prvi će se publici predstaviti Draft teatar Tuzla (BIH) s predstavom „Pozorišna proba“, zatim sljedećeg dana održavanja festivala nastupiti će HBKUD „Lemeš“, Svetozar Miletić iz Srbije. Slijedeći na repertoaru je dramski studio KUD „Zmaj“ , Igrig iz Srbije s predstavom „Opet pakujemo majmune“. Zatim 17. listopada održati će se predstavljanje knjige „Umiru li naše pustare“ (Daniela Taslidzić Herman), s početkom u 17: 30 sati. Istoga dana s početkom u 20 sati sve ljubitelje predstava očekuje Gradsko kazalište mladih Vitez iz BIH, s predstavom naziva „U crtu“.
18. listopada očekuje Vas KUD „Primorka“ Krasica s „Testamentom“.
19. listopada na programu je amaterska družina Vodice s predstavom naziva „Dvije“.
21. listopada s početkom u 18 sati održati će se kazališna radionica za djecu.
24. listopada na pozornicu stupa Harlekin teatar iz Postojne (Slovenija), s izvedbom predstave „Do nagega“ .
25. listopada u 19 sati održati će se Crnogorsko veče: prezentacija nacionalnog identiteta Crne Gore, a u 20 sati slijedi predstava „orkestar titanik“ u izvedbi Kolašinskog amaterskog pozorišta iz Crne Gore.
Svečanost zatvaranja održati će se 26. listopada, a belomanastirskoj publici prije same završnice predstaviti će se kazalište „Mika Živković“ Retkovci s predstavom „Svečana večera u pogrebnom poduzeću“, nakon predstave slijedi svečana dodjela nagrada i zatvaranje festivala.
5. međunarodni festival kazališnog stvaralaštva organizira Gradsko kazalište Beli Manastir u suradnji s Centrom za kulturu Grada Belog Manastira. Sve predstave počinju u 20 sati. Pokrovitelji festivala su Grad Beli Manastir i Osječko – baranjska županija.
plakat 5. me.festival

Skip to content