Dana 9. kolovoza 2023. ministar unutarnjih poslova donio je Odluku o donošenju programa edukacije građana o sustavu civilne zaštite.

Cilj edukacije građana je educiranje o uzrocima i vrstama opasnosti koje mogu izazvati veliku nesreću ili katastrofu, s posebnim naglaskom na opasnosti u mjestu u kojem žive i rade, sukladno Procjeni rizika.

Nadalje je cilj educiranja o tome kako se pripremiti za slučaj opasnosti, kako prepoznati ili dobiti informaciju o opasnosti, što i kako činiti u slučaju prijetnje od nastanka opasnosti, tijekom trajanja opasnosti te nakon prestanka opasnosti, kako i koje mjere osobne i uzajamne zaštite provoditi, koje postupke samopomoći i uzajamne pomoći provoditi i na koji način, te od koga i kako zatražiti pomoć.

Polaznici edukacije su punoljetne i poslovno sposobne osobe.

Koordinator pripreme i provedbe edukacije za građane je Područni ured civilne zaštite Osijek, a organizator Grad Beli Manastir.

Predviđeno trajanje edukacije je 3 školska sata (135 minuta).

Edukacija za područje Grada Belog Manastira će se održati 28. siječnja 2024. godine, s početkom u 16:00 sati, u zgradi Ljepotice, P+8, Imre Nagya 2d, Beli Manastir.

Molimo građane koji su zainteresirani za edukaciju da se prijave u Grad Beli Manastir, telefon: 031/710-215, e-mail: mladen@beli-manastir.hrinformacije@beli-manastir.hr

Nastavni plan i program možete pogledati ovdje.

Skip to content