Radi utvrđivanja mogućih šteta od posljedica nepovoljnih vremenskih uvjeta prvenstveno dugotrajne suše koja je prema dostupnim informacijama dovela do oštećenja pojedinih ratarskih, povrtlarskih, voćarskih kultura, a koja bi se mogla odraziti i na visinu prinosa, upućujemo Vam ovaj poziv.

U svrhu prikupljanja podataka molimo Vas da nam informativno dostavite Vaše viđenje stanja pojedinih ratarskih, povrtlarskih, voćarskih kultura u Vašem OPG-u /pravnoj osobi, odnosno da li procjenjujete da je šteta na Vašim kulturama veća od 30 %.

Navedeni podaci ne smatraju se prijavom štete od prirodne nepogode, koja slijedi po možebitnom proglašenju, dovoljno popuniti obrazac dostupan na www.beli-manastir.hr sa sljedećim podacima:

  • Podatke o vlasniku
  • Podatke o površini i vrsti kulture zahvaćene sušom,
  • Procijenjenu štetu postotku
  • Moguće Fotografije stanja.

VAŠU INFORMACIJU O STANJU KULTURA– prvo priopćenje, možete dostaviti na e-mail: infograd@beli-manastir.hr 

Kako bi smo informaciju i stanje kultura mogli dostaviti na daljnji postupak Povjerenstvu za procjenu štete od prirodnih nepogoda na području OBŽ te zatražiti proglašenje prirodne nepogode, molimo Vas da Vaše prvo priopćenje dostavite zaključno s 3. rujna 2022. godine do 12,00 sati.

Obrazac možete preuzeti ovdje.

Poziv na dostavu podataka možete preuzeti ovdje.

Skip to content