Savjet mladih Grada Belog Manastira sudjelovao je na ovogodišnjoj 6. Konferenciji Savjeta mladih održanoj u Zagrebu od 12. do 14. prosinca. Konferencija svake godine okuplja članove Savjeta mladih iz cijele zemlje, a na kojima se govori o temama važnim za mlade ljude. Cilj ovogodišnje Konferencije bio je okupiti predstavnike Savjeta mladih u svrhu educiranja, razmjene iskustava i izrade plana ostvarivanja Centara za mlade kao mjesta njihova okupljanja, druženja, izmjenjivanja informacija, te mjesta gdje bi se mladima pružila prava infrastrukturna podrška za razvoj njihovog punog potencijala.

Na konferenciji je sudjelovao olo 60 predstavnika Savjeta mladih iz gradova diljem Hrvatske. Konferencija je realizirana u suradnji s Ujedinjenim Kraljevstvom te su konferenciji osim domaćih predstavnika prisustvovali zamjenica šefa Misije u Veleposlanstvu Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, predstavnici Ministarstva za vanjske poslove, ali i mladi aktivisti iz organizacije „Youth Inspiration Group“., te gosti iz uprave Grada Zagreba i voditelji Centara za mlade u gradovima Republike Hrvatske.

Savjet mladih Grada Belog Manastira predstavljali su predsjednik Robert Kožić i članica Danijela Benić. Osim predavanja, organizirane su i edukativne radionice na kojima su predstavnici Savjeta imali prilike izraditi vlastite projekte centara. Motivirani, educirani te još više osviješteni članovi belomanastirskog Savjeta mladih poticati će aktivnosti i predlagati iste u sklopu Centra za mlade u našem gradu.
savjet mladih zg

Skip to content