savjet mladih grada belog manastiraDana, 7. ožujka održana je 11. sjednica Savjeta mladih Grada Belog Manastira, na kojoj su prisustvovali i novoizabrani pridruženi članovi Savjeta mladih. Osim novih članova, sjednici je prisustvovao i gradonačelnikov zamjenik Zoran Kranjčec. Na samom početku sjednice dogradonačelnik Kranjčec pozdravio je sve prisutne, a novim članovima poželio dobrodošlicu i što kvalitetniji rad u što ni najmanje ne sumnja, jer pridruženi članovi su već i prije pokazali vidljive aktivnosti u svojoj zajednici.

Predsjednik Savjeta mladih Robert Kožić upoznao je pridružene članove o samom poslovanju, zakonima o Savjetu mladih, pravilnikom rada, te planom i programom rada predviđenog za 2014. godinu. Riječi je bilo i o manifestaciji „Belomanastirsko ljeto mladih“ za koje se ove godine priprema još veći broj kulturnih, zabavnih, športskih ali i edukacijskih sadražaja.
U planu im je zajedno sa Turističkom zajednicom Baranje prijava na natječaj Ministarstva turizma za dodjelu sredstava za manifestacije, što će doprinijeti još više zabavnih aktivnosti koje manjkaju ovom gradu.

Na sjednici se također raspravljalo i o izradi loga Savjeta mladih Grada Belog Manastira. Također, dogovoreno je kako će se raspisati natječaj za izradu loga u trajanju od mjesec dana, a najbolji rad će biti nagrađen. Savjet mladih zajedno s Mirovnom udrugom „Oaza“ i osnovnom školom Dr. Franje Tuđmana u Belom Manastiru obilježitI će Dan Planeta Zemlje uz veliku zelenu čistku. Povodom toga u planu im je i izrada kućica za ptice koje bi se postavljale po cijelom gradu. Na taj način bi potaknuli mlade na shvaćanje važnosti očuvanja okoliša i prirodnih bogatstava.

Tijekom ožujka u planu im je i održavanje tribine o povijesti Grada Belog Manastira. Članovi belomanastirskog Savjeta mladih ovim putem pozivaju sve građane, a posebno mlade da se uključe u život zajednice i započnu graditi sebe i svoj grad.

Skip to content